loading...
ایران آناهیتا سایت تاریخی فرهنگی
Gunner بازدید : 378 یکشنبه 20 اسفند 1391 نظرات (1)

 بخش نخست

استاد ابراهیم پورداود

 

استاد ابراهیم پورداوود از دانشمندان نامدار ایران و استاد تاریخ و ادبیات ایران پیش از اسلام، شاعر و پژوهشگر آیین زرتشتی و اوستا بود. او نخستین کسی است که پس از هزار و سیصدسال اوستا را به زبان کنونی ایران برگرداند.این استاد یگانه ی بی تکرار آنچنان ریشه در فرهنگ ایران دارد که کمتر کسی را می توان یافت که با نام او و خدمات ارزنده او به این آب و خاک بیگانه باشد اما پس از این همه تلاش و زحمت بی دریغ برای حفظ تاریخ و زبان کهن ایران که بی شک دلیل بودن آن تا به امروز است آنچنان غریب در زادگاه خود خفته است که ما برای تهیه عکس از آرامگاه او روزها در کوچه های رشت سرگردان بودیم و این داستان غریبی است که مردمی تا این اندازه با داشته خود بیگانه اند!البته لازم بذکر است که بسیاری از استادان این مرزو بوم مورد این چنین بی مهری قرار گرفته اند که این کار ریشه در افکار نادرست کسانی دارد که خواهان سر به مهر ماندن رازهای این فرهنگ پربار و گرانبها هستند زیرا تنها راه ماندن این افراد قطع ارتباط نسل جدید با نسل های پیشین خود است و این چنین است که این افراد با نشر یکسری سخن های بی اساس درباره این استاد فرزانه تبری را برای قطع شاخه از تنه بدست گرفته اند .ما در این گفتار و گفتارهای بعدی سعی داریم تا جایی که در توان داریم زندگی نامه ی کامل استاد را بازگو کرده تا شاید بتوانیم ذره ای از این غفلت ها را جبران کنیم.

حاجی داود ،پور باقر ، نوه محمد حسین رشتی در سپید دم بیستم بهمن ماه 1264 =1886 میلادی از دختر حاج ملا حسن خمامی یکی از مجتهدان نامداررشت در محله سبزه میدان شهر خرم و سر سبز رشت صاحب فرزند پسری گشت که به یمن نام ابراهیم خلیل که حاجی داود در سفر مکه تحت تاثیر آن قرار گرفته بود ابراهیم اش نام نهاد .

او در 6سالگی به مکتب خانه ای که پدرش دایر کرده بود علوم دینی و قران را فرا گرفت مکتب خانه آن روزی امروز مقبره خانوادگی آن خاندان است که پدر و برادر وخود استاد پور داود بلند آوازه در آن آرمیده اند در سن 23 سالگی برای دامه تحصیل به تهرا ن آمدو طب قدیم را آموختپس از آن به بیروت رفت و در مدرسه لائیک به آموختن زبان و ادبیات فرانسه پرداخت استاد در سال 1910 رهسپار فرانسه گردید و پس از تحصیل مقدماتی در دانشگاه پاریس در رشته حقوق مشغول به تحصیل شد پس از مدتی که در در بغداد جهت چاپ روزنامه رستاخیز اقامت داشت به برلین رفت استاد پور داود در شهریور ماه 1299 هجری شمسی با دختر یک دندان پزشک آلمانی از اهالی شهراشتتین ازدواج کرد که دو سال بعد یعنی در تیرماه 1301 یگانه فرزندش زاده شد که پوراندخت نامیدش استاد راجع به این نام می گوید :شاید برای بعضی ها این نام سنگین بنماید اما برای من از نسیم هم سبکتر است .

این دختر که تنها فرزند استاد باقی ماند بعدها با مهند فتح الله نفیسی ،برادر کوچکتر دانشمند معروف سعید نفیسی ازداوج کرد مهندس نفیسی سالیان چند معاونت دکتر اقبال را در شرکت ملی نفت ایران به عهده داشت و از دخت محترم استاد صاحب 4 فرزند بنامهای هرمزد، آناهیتا ،آرش ،پروین شد.

 

استاد خود در خصوص آن بخش از زندگانی در آلمان می گوید:"باری در آلمان ماندگار شدم زبان آن دیار را آموختم و چند سالی حقوق خواندم اما نمی دانستم این تحصیل بچه کارم خواهد .در دل حس می کردم عشق و علاقه ام به تحصیلی است که به ایران باستان ختم می شود .بیاد دارم روزی در دبیرستان بیروت استاد فرانسه موضوعی از برای امتحان بما داد و من بجای آنکه موضوع را بنویسم چیزی نوشتم راجع به ایران و نمره بدی گرفتم . بنابراین صلاح در این بود که دست از حقوق بکشم چنانکه دست از طب قدیم کوتاه شده بود ،همانطور هم شد روزی که دیدم به چند زبان اروپایی آشنا هستم و به کتبی که درباره ایران باستان نوشته شده دسترسی دارم منحصراٌایران را موضوع تحصیل و تحقیق قراردادم .این زمینه ی بسیار پهناور که از هزار سال پیش از مسیح تا هفت سده پس از میلاد امتداد دارد ،کافی است که کسی را در مدت شصت -هفتاد سال بکار و کوشش وا دارد"

برگرفته از کتاب زمان و زندگی استاد پورداود

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط وبلاگ صدا و سیمای تالش در تاریخ 1392/04/15 و 1:28 دقیقه ارسال شده است

شرق استان گیلان گیلک زبان است و غرب استان گیلان تالش زبان . زبان تالشی از زبانهای کهن ایران است . این زبان به دلایل مختلف از جمله هم مرز بودن با کشور جمهوری آذربایجان و تأثیرات شبکه های مختلف تلویزیونی این کشور در حال نابودی است . زبان تالشی یکی از زبانهایی است که بیشترین شباهت را با زبان اوستایی دارد . به جز تالشان از دیگر هموطنان ایرانی نیز خواهشمندیم تالشان را در پاسداری از زبان کهن خود همیاری کنند . پاسداری از فرهنگ و زبان کهن تالشی ، پاسداری از ایران زمین است ... زبان تالشی را زنده نگاه داریم ...

حمایت ...


کد امنیتی رفرش
درباره ما
سایت فرهنگی تاریخی ایران آناهیتا نوشتاری در باره ایران باستان،تاریخ ایران،مشاهیر ایران(کورش داریوش...)،داستان های تاریخی،دانلود کتاب و فیلم های مرتبط،آیین ایرانی و مسائل مختلف فرهنگی...در این تارنما دیده می شود. به کوروش به آرش به جمشید قسم به نـقـش و نـگار تخت جمشید قسـم ایــــران همی قلب و خون مـن اســــت گـــرفــتـــه زجــان در وجـــود مــن اســت بـــخــوانـیــم ایــن جـــمـلـه در گــوش بــــاد چـــو ایــــــران مـــبــــاشــد تــن مـــن مــبــاد الو
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    پیشنهادها
    آمار سایت
  • کل مطالب : 347
  • کل نظرات : 27
  • افراد آنلاین : 27
  • تعداد اعضا : 50
  • آی پی امروز : 51
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 55
  • باردید دیروز : 31
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 55
  • بازدید ماه : 660
  • بازدید سال : 13,375
  • بازدید کلی : 484,007
  • کدهای اختصاصی