loading...
ایران آناهیتا سایت تاریخی فرهنگی
Gunner بازدید : 428 دوشنبه 03 تیر 1392 نظرات (0)

درفش کاویانی (نام‌های دیگر: درفش کاویان، درفش کابیان، درفش کافیان، درفش کاوان، اختر کاویانی)؛ درفش اسطوره‌ای ایران از عهد قدیم تا پایان امپراتوری ساسانیان که به گفتهٔ مورخین اسلامی هزار هزار (یک میلیون) سکهٔ طلا ارزش داشته‌است. این درفش پس از حمله تازیان به ایران به دست آن‌ها افتاد و از بین رفت.
از نظر تاریخی در متون اوستایی و هیچ یک از نوشته‌های بجا مانده از دوران هخامنشی، سلوکی و اشکانی اشاره مستقیمی به درفش کاویانی نشده‌است. پژوهشگران امروزی در مورد اینکه آیا درفش کاویانی جدا از روایتهای اسطوره‌ای یک واقعیت تاریخی بوده‌است محتاطانه برخورد می‌کنند. بیشتر دانش ما در مورد درفش کاویانی به منابع اسلامی بر می‌گردد. محمد بن جریر طبری در کتاب خود به نام تاریخ الامم و الملوک می‌نویسد: درفش کاویان از پوست پلنگ درست شده، به درازای دوازده ارش که اگر هر ارش را که فاصله بین نوک انگشتان دست تا بندگاه آرنج است، ۶۰ سانتی متر به حساب آوریم، تقریباً پنج متر عرض و هفت متر طول می‌شود. ابوالحسن مسعودی نیز به همین موضوع اشاره می‌کند. ابن خلدون گزارش می‌کند که درفش کاویانی دارای ستاره‌ای بود و چنین اعتقادی وجود داشت که تا زمانی که کسی که این درفش را حمل می‌کند شکست ناپذیر است. گفته می‌شود که علامت + که بر روی پرچم کاویانی بوده همان چلیپا یا صلیب ایرانی است که نماد و آیکون خورشیددر فرهنگ ایرانی و آئین مهری بوده‌است کاوه فرخ بیان می‌کند که بالاترین نشان دوره ساسانی درفش کاویانی می‌باشد و تصویری بازسازی شده‌ای از درفش کاویان بر اساس شاهنامه ارایه می‌دهد. به هنگام حمله اعراب به ایران، در جنگ قادسیه درفش کاویان به دست آنان افتاد و چون آن را نزد عمر بن خطاب، خلیفه مسلمانان، بردند، وی از بسیاری گوهرها، درها و جواهراتی که به درفش آویخته شده بود، دچار شگفتی شد و به نوشته تاریخ بلعمی عمر خلیفه مسلمین دستور داد تا گوهرهای آنرا بردارند و آنرا بسوزانند..
اشاره به درفش کاویانی در اساطیر ایران، به قیام کاوه آهنگر علیه ظلم و ستم آژی‌دهاک (ضحاک) برمی‌گردد. ضحاک ماردوش شاهی است که در اثر بی عدالتی و ظلم شیطان شانه‌هایش را بوسه می‌زند و از جای بوسه‌ها مارهایی می‌رویند. ضحاک برای اینکه زنده بماند باید روزانه مغز دو جوان را به مارها ب‌دهد و کاوه آهنگر نیز کسی است که هفده فرزندش قربانی مارها شده‌است. در این هنگام، کاوه برای آن که مردم را علیه ضحاک بشوراند، پیش‌بند چرمی خود را بر سر چوبی می‌کند و آن را بالا می‌گیرد تا مردم گرد او آیند. سپس با کمک مردم، کاخ فرمانروای ضحاک خونخوار را در هم می‌کوبد و فریدون را بر تخت شاهی می‌نشاند. فریدون نیز پس از آینکه به شاهی رسید فرمان می‌دهد تا چرم پیش‌بند کاوه را با دیباهای زرد و سرخ و بنفش بیارایند و زر و گوهر به آن بیافزایند و آن را درفش شاهی خواند. و بدین شکل کلمه درفش کاویانی پدید آمد.

درفش کاویانی

 

Gunner بازدید : 351 سه شنبه 27 فروردین 1392 نظرات (1)

یکی دیگه از افتخارات ما ایرانیان، ساختن قدیمی ترین درفش جهان است. درفشی که مردم ستم دیده در لوای آن گرد آمدند و با اتحاد و هم دلی ایران رو از وجود ضحاک پاک کردندو میهن رو دوباره ساختند. هرگز نام کاوه ی آهنگر رو از یاد نبرید. چرا که قرن های متمادی از پی هم آمدند و رفتند. اما نام این آهنگر بزرگ مرد، و فداکاری و شجاعت او سینه به سینه منتقل شد تا به ما رسید.

 

 

یکی دیگه از افتخارات ما ایرانیان، ساختن قدیمی ترین درفش جهان است. درفشی که مردم ستم دیده در لوای آن گرد آمدند و با اتحاد و هم دلی ایران رو از وجود ضحاک پاک کردندو میهن رو دوباره ساختند.
هرگز نام کاوه ی آهنگر رو از یاد نبرید. چرا که قرن های متمادی از پی هم آمدند و رفتند. اما نام این آهنگر بزرگ مرد، و فداکاری و شجاعت او سینه به سینه منتقل شد تا به ما رسید.

یکی دیگه از افتخارات ما ایرانیان، ساختن قدیمی ترین درفش جهان است. درفشی که مردم ستم دیده در لوای آن گرد آمدند و با اتحاد و هم دلی ایران رو از وجود ضحاک پاک کردندو میهن رو دوباره ساختند. هرگز نام کاوه ی آهنگر رو از یاد نبرید. چرا که قرن های متمادی از پی هم آمدند و رفتند. اما نام این آهنگر بزرگ مرد، و فداکاری و شجاعت او سینه به سینه منتقل شد تا به ما رسید.

درباره ما
سایت فرهنگی تاریخی ایران آناهیتا نوشتاری در باره ایران باستان،تاریخ ایران،مشاهیر ایران(کورش داریوش...)،داستان های تاریخی،دانلود کتاب و فیلم های مرتبط،آیین ایرانی و مسائل مختلف فرهنگی...در این تارنما دیده می شود. به کوروش به آرش به جمشید قسم به نـقـش و نـگار تخت جمشید قسـم ایــــران همی قلب و خون مـن اســــت گـــرفــتـــه زجــان در وجـــود مــن اســت بـــخــوانـیــم ایــن جـــمـلـه در گــوش بــــاد چـــو ایــــــران مـــبــــاشــد تــن مـــن مــبــاد الو
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    پیشنهادها
    آمار سایت
  • کل مطالب : 347
  • کل نظرات : 27
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 50
  • آی پی امروز : 87
  • آی پی دیروز : 56
  • بازدید امروز : 105
  • باردید دیروز : 74
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 318
  • بازدید ماه : 231
  • بازدید سال : 9,386
  • بازدید کلی : 480,018
  • کدهای اختصاصی